vrijdag 10 augustus 2012

Gemarineerde geitenkaasjes

Zachte, romige geitenkaasjes, heerlijk gemarineerd in geurige kruiden, citroenschil en een vleugje peper. Niet alleen lekker, maar ook leuk om te maken. Bewaar de olie voor in de dressing.
125g zachte geitenkaas (chèvre frais)

4 el sterke chilliolie
1 tl roze peperkorels
2 kleine gedroogde chillipepertjes
klein bosje verse tijm
4 reepjes citroenschil (van een onbespoten citroen)
genoeg goede extra vergie olijfolie om de pot te vullen (ongeveer 450ml)

Steriliseer een jampot van een halve liter, zij het door deze te koken of hem in de afwasmachine te doen net voordat je hem gebruikt. Doe de kaasjes in de pot, voeg alle ingredientën toe en doe de pot dicht. Zet deze in de koelkast gedurende een maand. De kaasjes zijn heerlijk in een salade en de olie kan je in een sladressing gebruiken.

Geen opmerkingen: