dinsdag 14 augustus 2012

Chocolademousse met verse aardbeien en aardbeien-coulis


In dit dessert combineer ik de frisse smaak van aardbeien met de volle, diepe smaak van pure chocolade. Het maken kost bijna geen moeite, maar toch is het resultaat groots.
Een mooi dessert om een zomers diner af te sluiten met een Frans tintje!

Voor 6 personen

Voor de coulis (aardbeiensaus):
100g verse aardbeien, in stukjes gesneden
40g lichtbruine basterdsuiker
3 el water

Voor de mousse:
250g verse aardbeien, in stukjes gesneden
100g pure chocola (van goede kwaliteit), in stukjes gebroken
300ml slagroom
3 el poedersuiker

Maak eerst de coulis. Doe alle ingrediƫnten in de pan en breng ze even aan de kook. Verlaag het vuur en laat het 15 minuten koken en indikken. Laat de saus daarna goed afkoelen, eerst op kamertemperatuur en daarna in de koelkast.Om de mousse te maken: Smelt de chocolade met 50 ml van de slagroom en laat het heel even afkoelen. Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf. Voeg de aardbeien en de gesmolten chocola aan de slagroom toe en meng alles heel voorzichtig met een houten lepel. Verdeel de mousse over 6 glaasjes. Laat de mousse ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven. Serveer met een lepeltje van de koude coulis. Je kan elke glaasje ook met een aardbeitje garneren.

Geen opmerkingen: