maandag 18 augustus 2008

Bananenbrood en kastanjes



De beste oplossing voor een paar overrijpe bananen? Bananenbrood! En als je het nog spannender wilt maken, voeg dan een beetje kastanjemeel en gezoete kastanjepuree uit de Ardèche aan het beslag toe!

Hier is het recept:

Paola's bananenbrood
Voor 10 porties


100 g boter, zacht
150 g ruwe rietsuiker
2 el gezoete kastagnepuree
2 eieren, geklutst
2 overrijpe bananen, geprakt
1 tl vanille extract
150 g patentbloem
1 tl kaneelpoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl bicarbonaat
mespunt zout
100 g kastanjemeel

1. Oven op 180 C voorverwarmen en bakblik met bakpapier bekleden.
2. Boter en suiker romig kloppen (met een hand- of standmixer).
3. Voeg de kastanjepuree, eieren, bananen en vanille extract toe.
4. Zeef bloem, kaneel, bakpoeder, bicarbonaat en zout over dit mengsel. Doe hetzelfde met het kastanjemeel.
5. Gebruik een houten lepel om alles tot een glad beslag te roeren.
6. Doe het beslag in de bakvorm en laat het brood 1 uur bakken. Op een rek laten afkoelen alvorens het in plakjes te snijden.