maandag 17 december 2007

Makkelijke maaltijd


Het gebeurt niet vaak, maar gisteren om kwart voor zes had ik geen idee wat wij die avond zouden gaan eten. Ik had bijna niks in huis, het was koud en ik had geen zin om naar de supermarkt te rennen. Gelukkig was er een doos eieren in de koelkast en een paar aardappeltjes over van de vorige dag. Daarom was het verzinnen van een maaltijd geen moeilijke kwestie- als je eieren en aardappels hebt, is een tortilla een prima oplossing voor een impromptu maaltijd! Deze tortilla moet je trouwens een keertje maken, zelfs als je meer dan eieren en aardappels in huis hebt! De knoflook en rozemarijn zorgen voor een zeer aromatische resultaat en de gril geeft de tortilla en onweerstaanbaar goudbruin kleurtje. Niet slecht voor een makkelijke maaltijd...en veel lekkerder en goedkoper dan de afhaalchinees of een pizza! Serveer de tortilla het liefst met een simpele salade of met gestoomde groente zoals sperziebonen of broccoli.


NB:
Wist je trouwens dat knoflook vol antioxidanten zit en dat het een antibiotische werking heeft? Gezond dus!



Tortilla met knoflook en rozemarijn
Voor 6 personen


*1 ui, in ringetjes gesneden

*100g witte champignons, in plakjes gesneden

*4 teentjes knoflook, geperst

*3 el chiliolie
*300g aardappels, in dunne plakjes gesneden
*2 tl gedroogde rozemarijn
*mespunt gedroogde chilivlokken
*6 eieren

* 1 tl kurkuma

*3 el water

*zout en peper naar smaak

Snij de ui in ringetjes, de champignons in plakjes en pel de knoflook. Was de aardappels zonder ze te pellen en snij ze in dunne halvemaantjes. Verhit een eetlepel olie in een pan, voeg de uitjes toe en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de chilivlokken toe en bak dit 5 minuten op een laag vuur. Draai het vuur omhoog, voeg de andere twee eetlepels olie aan de pan toe en gooi de aardappels in de pan samen met de rozemarijn. Verwarm ondertussen de grill op 200C voor. Bak de aardappels 8 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg dan de champignon plakjes toe en bak het geheel nog 3 minuten. In een kom kluts je de eieren los met de kurkuma, het water, het zout en de peper. Voeg de eieren toe, draai het vuur helemaal omlaag en laat de onderkant van de tortilla in ongeveer 10 minuten stollen. Roer niet! Haal de pan van het fornuis en zet deze onder de grill. Ik doe dit met de deur van de oven ietsje open zodat de handvat van de pan buiten de warmte blijft. Laat op die manier de bovenkant van de tortilla in ongeveer 8 minuten stollen en goudbruin worden. Serveer in puntjes met een salade of gestoomde groente.

Geen opmerkingen: